Sahte polis dolandırıcılığında 1 Türk tutuklandı

Sahte polis dolandırıcılığında 1 Türk tutuklandı

İsviçre'de kendisini polis olarak tanıtıp 78 yaşındaki bir emekli vatandaşı dolandırmaya çalışan 23 yaşındaki Türk vatandaşına 15 ay hapis cezası verildi.

ZÜRİH - İsviçre'de kendisini polis olarak tanıtıp 78 yaşındaki bir emekli vatandaşı dolandırmaya çalışan 23 yaşındaki Türk vatandaşı tutuklandı.

Basel'de meydana gelen olayda, dolandırılmaktan son saniyede kurtulan emekli, polise başvurmuştu. Telefonda konuştuğu dolandırıcılara vermek üzere, banka kasasında bulunan 120 bin frankı çeken emekli, parayı kapısının önüne koyacaktı.

Dolandırıldığını son saniyede fark eden ve gerçek polisleri bilgilendiren emekli, kapıdaki parayı almak için bekleyen kişiyi ve tüm senaryoyu organize eden Türk vatandaşını yakalattı.

İsviçre'nin sadece Zürih şehrinde geçtiğimiz yıl içerisinde bu yönlemle yaklaşık 2,19 milyon franklık dolandırıcılık yapıldığı ve bu sene söz konusu meblağın 4 milyon frankı geçtiği belirtiliyor.

Diğer taraftan Almanya'da da Hamburg polisi, son dönemde bu gibi dolandırıcılıkların artması nedeniyle açıklama yaptı.

Türkiye'de sıkça görülen, yaşlı kişileri arayıp kendini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırma furyası, son yıllarda Avrupa'da da yaygın şekilde karşılaşılan bir dolandırıcılık yöntemi oldu.

HABERE YORUM KAT