Almanya'da araç sigorta ücretleri arttı

Almanya'da araç sigorta ücretleri arttı

Araba sigortası fiyatları geçen yıl artmaya devam etti. Bu poliçe sahipleri için özellikle pahalı olacak.

Almanya’da araba sahipleri için sigorta fiyatları, geçen yıl olduğu gibi artmaya devam ediyor. Yeni satın alınan araç sahipleri, bir yıl öncesine göre ortalama olarak yüzde 20 daha fazla prim ödüyor ve sigorta şirketi değiştirmenin de pek faydası olmuyor. Bu sonuç, karşılaştırma portalı Verivox tarafından yapılan bir analizle ortaya çıktı.

Yeni araçlar için tam kapsamlı teminat yüzde 21, kısmi kapsamlı teminat yüzde 19 ve üçüncü şahıs sorumluluk sigortası yüzde 18 daha pahalı.

FİYATLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Verivox Versicherungsvergleich Genel Müdürü Wolfgang Schütz, henüz sona gelinmediğini vurguluyor, “Motor sigortacıları, hasar maliyetlerindeki sürekli artış nedeniyle hala zarar ediyor. Bu nedenle fiyatlar yükselmeye devam edecek.” Sigorta değiştirenler, tam kapsamlı teminat için yüzde 23’e varan oranlarda daha fazla ödeme yapmak zorunda kalıyor ve bu eğilim artmaya devam edecek.

Hammadde ve ön ürün fiyatlarındaki artış, yedek parça ve malzeme maliyetlerini artırdı. Ayrıca, modern otomobillerin onarımı, içerdikleri karmaşık teknoloji nedeniyle giderek daha pahalı hale geliyor. Enflasyon da fiyatları etkiliyor.

Alman motor sigortacıları 2023 yılında üç milyar Euro'nun üzerinde bir açık verdi ve Alman Sigorta Birliği (GDV) ay başında bu yıl için iki milyar Euro'ya kadar daha zarar öngördü.

HUK CEO’su Klaus-Jürgen Heitmann, otomobil üreticilerini yıllardır yedek parça fiyatlarını ortalamanın çok üzerinde artırmakla suçluyor. Atölye ve diğer maliyetler de arttı. HUK bu nedenle daha fazla tarife artışı açıkladı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT