Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya'dan Ukrayna'ya özel koruma

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya'dan Ukrayna'ya özel koruma

SPD'li politikacı Nancy Faeser, Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Ukrayna milli takımının korunması için diğer takımlardan daha fazla önlem alındığını belirtti.

Alman güvenlik makamları, Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası finallerinde Ukrayna milli futbol takımını korumak için diğer 23 katılımcı takımdan çok daha kapsamlı önlemler alıyor. Bu durum Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından da doğrulandı.

SPD'li politikacı Faeser, Avrupa Şampiyonasında görev yapan tüm güvenlik güçlerinin "tüm takımları, taraftarları ve misafirleri koruyacağını ve özellikle Ukrayna takımı için, elbette daha da yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı Almanya'da güvenliklerini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi. Rusya-Ukrayna savaşından sonra, Doğu Avrupalıların Avrupa Şampiyonasında bulundukları süre boyunca son derece savunmasız oldukları düşünülüyor.

Faeser, Avrupa Şampiyonası turnuvasıyla ilgili güvenlik konularının en önemli öncelik olduğunu bir kez daha vurguladı: "Savunma ve akla gelebilecek tüm tehlikelerle mücadele en önemli önceliktir. Bu, özellikle gergin bir siyasi ortamda dünyanın en büyük futbol etkinliklerinden biri. Bu da beraberinde pek çok zorluğu getiriyor."

ARTI49

HABERE YORUM KAT