Almanlar tuvalette en çok ne okuyor

Almanlar tuvalette en çok ne okuyor

Tuvalette zaman geçirmek: Birçok Alman akıllı telefonlarına uzanıyor. Peki Almanlar tuvalette en çok ne okumayı seviyor?

Tuvalette canınız sıkıldığında genellikle cep telefonunuza uzanırsınız. Peki kaç Alman tuvalette akıllı telefon kullanıyor ve özellikle ne okumayı seviyor?

Kamuoyu araştırma enstitüsü YouGov, online perakendeci Galaxus adına beş Avrupa ülkesinde; Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da bir anket gerçekleştirdi.

Ankete göre Almanların yüzde 41'i tuvalette akıllı telefonlarını kullanıyor. Ülkeler arasında yapılan karşılaştırmada lider olan İtalya'da katılımcıların yüzde 63'ü tuvalette akıllı telefonlarını kullandıklarını belirtti.

NE YAPIYORLAR

Peki iş yapmak için cep telefonlarını kullananlar tam olarak ne yapıyor? Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yüzde 67'si bu durumda en sık sosyal ağlara eriştiğini ifade etti. Tüm katılımcıların yüzde 40'ı haber tükettiklerini belirtti.

Bazı insanlar tuvaleti iletişim kurmak için de kullanıyor. Cep telefonlarını tuvalette kullanan katılımcıların yüzde 37'si sohbet mesajlarını okuyor, dinliyor ya da gönderiyor. Yüzde 33'ü e-postalarıyla ilgileniyor. Yüzde üçlük küçük bir azınlık ise flört uygulamalarına göz atıyor.

Yüzde 30'u oyunlarla vakit geçirdiğini söylerken, yüzde 15'i fotoğraf ve video galerilerini ziyaret ediyor.

Bu arada, bu alışkanlık gençler arasında yaşlılara göre çok daha yaygın. 15-29 yaş arasındaki tüm katılımcıların yüzde 71'i cep telefonlarını tuvalette kullandıklarını belirtti. Yaşı 60'ın üzerinde olanlar arasında bu oran sadece yüzde 24...

Galaxus'a göre, temsili anket Şubat 2024'te gerçekleştirildi. YouGov, ülke başına yaklaşık 500 olmak üzere 15 yaş ve üzeri toplam 2.547 kişiyle anket yaptı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum