Rusya'da konsere saldırı: Yüzlerce ölü ve yaralı var

Rusya'da konsere saldırı: Yüzlerce ölü ve yaralı var

Moskova'da bir konser salonuna yönelik silahlı saldırıda yüzlerce kişi kurşunlandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan "Crocus City Hall" konser salonuna silahlı militanlarca düzenlenen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Sayıları en az dört olan saldırganlar, salon girişinde ve salonda bulunan Rus vatandaşlarını nişan alarak, uzun namlulu silahlarla kurşunladı.

Rus basınında yer alan haberlerde, kesinleşmiş ölü sayısının 100'ün üzerinde olduğu bilgisine yer verildi. Rusya Acil Durum Bakanlığı, 100'e yakın kişinin konser salonundan güvenli bir şekilde tahliye edildiğini açıkladı.

SALONDA BİNLERCE KİŞİ VARDI

Yerel medya, yaklaşık 7 bin insanın, saldırı sırasında bina içerisinde bulunduğunun tahmin edildiğini kaydetti. Konser salonunun yer aldığı binada yangın da çıkarken olay yerine çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği öğrenildi.

Saldırının ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, saldırıyı "canavarca bir suç" olarak niteleyerek, olayı lanetlemek için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby olaya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının Ukrayna bağlantısı olmadığını ileri sürdü. Kirby, "Şu anda duruma bakıyoruz, ancak olayda Ukrayna'nın bir bağı olduğunu henüz söyleyemem" ifadelerini kullandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum