Almanya Kızıldeniz'deki gemi koruma görevini sonlandırdı

Almanya Kızıldeniz'deki gemi koruma görevini sonlandırdı

Kızıldeniz'deki ticari gemileri koruyan Alman gemisi "Hessen" görevini bitirdi ve Mayıs başında ülkeye geri dönecek...

Alman fırkateyni "Hessen" Kızıldeniz'deki ticari gemileri koruma görevini sonlandırdı. Federal Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, gemi Cumartesi sabahı operasyon bölgesinden ayrıldı. "Hessen" Şubat ayında AB deniz misyonu "Aspides"in bir parçası olarak 240 askerle birlikte ticari gemileri korumak üzere bölgeye konuşlandırılmıştı.

Savunma Bakanlığı, fırkateynin 23 Şubat'tan 19 Nisan'a kadar "27 ticari gemiye operasyon alanı boyunca güvenli bir şekilde eşlik ettiğini" açıkladı. Dört vakada Husi milislerine ait insansız hava araçları ve füzeler savuşturuldu. Verilen bilgiye göre, fırkateyn operasyon bölgesinde toplamda yaklaşık 6,000 deniz mili, yani 11,000 kilometreden fazla yol kat etti.

"HAMBURG" GELİYOR

Açıklamada ayrıca mürettebatın iki kez tıbbi ilk yardım sağladığı da belirtildi. Ortak bir ülkeden bir asker tıbbi tedavi için gemideki helikopterle karaya çıkarıldı. "Hessen"in gemideki doktoru da eşlik edilen bir ticari geminin mürettebatına tıbbi tedavi sağladı.

Savunma Bakanı Boris Pistorius fırkateyn mürettebatının görevlerini "başarıyla" yerine getirdiğini belirtti. AB deniz misyonu, "Husi milislerinin uluslararası hukuku ihlal eden saldırıları" karşısında "en önemli deniz ve ticaret yollarından birinin güvenliğini ve özgürlüğünü" koruyordu.

"Hessen"in Mayıs ayı başında Wilhelmshaven'a dönmesi bekleniyor. Pistorius'a göre Almanya, Ağustos ayı başından itibaren "Hamburg" fırkateyniyle Kızıldeniz'deki AB misyonuna katılacak.

Yemen'deki Husi milisleri birkaç aydır Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki gemilere saldırıyor. ABD ve İngiltere, kargo gemilerine yönelik daha fazla saldırıyı önlemek amacıyla Yemen'deki Husi mevzilerine saldırarak karşılık verdi. Ayrıca iki uluslararası koalisyona ait savaş gemileri de Yemen kıyılarındaki nakliye trafiğini güvence altına almaya çalışıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT