Osmanlı'nın son torunu, komedyen oldu

Osmanlı'nın son torunu, komedyen oldu

5. Mehmed Reşad’ın torunu Naz Osmanoğlu, "İmparatorluğu Olmayan Osmanlı" adlı stand-up gösterisiyle büyük ilgi görüyor.

 

İSTANBUL - Padişah 5. Reşad'ın torunlarından Naz Osmanoğlu, stand up gösterisi yapıyor. Gösterilerinde "İstanbul'da dedemin evine gittim, girmek için para ödedim. Padişah olmak için önümdeki 16 adamı öldürmem lazım" ifadesini kullanan genç komedyen, "İmparatorluğu Olmayan Osmanlı" gösterisiyle büyük ilgi görüyor.

Asıl adı, Nazım Ziyaeddin Osmanoğlu olan ancak kendisini kısaca Naz olarak tanımlayan şovmen, babası Türk, annesi İngiliz bir çocuk olarak Londra'da büyümüş.

Naz Osmanoğlu, Ali Tufan Koç'a verdiği röportajda "Nereden geldiğimi bilmeden büyüdüm. Büyük büyükbabamlar için Osmanlı soyundan gelip bugün bambaşka bir hayat sürmek acıklı olabilir. Düşünsenize, koca bir tarih, hanedan ve servet avcunuzun içinden kayıp gidiyor. Tamam, nereden baksanız hüzünlü bir hikâye ama ben parlak tarafından bakmaya, o hüznün arkasındaki mizahı görmeye çalışıyorum. Sahip olduğunu bile bilmediğin bir şeyin kaybı için ne kadar hayıflanabilirsin ki...” ifadelerini kullanıyor.

Akrabalarından Nilhan Osmanoğlu'nun devletten dedelerinin mallarını almaya çalışmasıyla ilgili olarak “Bir Osmanoğlu ferdi olarak herhangi bir ayrıcalık beklemek ya da devletten bir hak dilemek bence şuursuzluk değil, zalimlik" diyen Osmanoğlu, sultan torunu değil, komedyen olarak bilinmek istiyor. 

HABERE YORUM KAT