Kuzey Ren Vestfalya işlenen cinayet 33 yıl sonra çözüldü

Kuzey Ren Vestfalya işlenen cinayet 33 yıl sonra çözüldü

Ruhr’da işlenen bir soygun cinayeti, 33 yıl sonra uluslararası parmak izi veri tabanındaki bir eşleşme sayesinde çözülmek üzere. Şüpheli şu anda gözaltında bulunuyor.

Alman polisi, zaman aşımına uğramayan cinayetler üzerindeki soruşturmalarını sürdürüyor. Mülheim an der Ruhr’da bir kuaförün soyulup öldürülmesi olayının üzerinden 33 yıl geçtikten sonra, 62 yaşındaki bir şüpheli tutuklandı. Essen polisinin faili meçhul olay araştırma ekibi, Alman ve Polonya vatandaşı olan şüphelinin parmak izlerini karşılaştırarak izini sürdü.

Duisburg Cumhuriyet Savcısı Martin Mende, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve zanlının çevresinin aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

DAİRESİ YAĞMALANMIŞ BULUNDU

19 Ocak 1991’de, 63 yaşındaki kuaför ustası evinde boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Polis, dairesini yağmalanmış ve değerli eşyaların kayıp olduğu bir halde buldu. Kurbanın olaydan önce barlarda dolaştığı biliniyor.

Essen’deki araştırmacılar, olay yerinden elde edilen parmak izini uluslararası veri tabanlarıyla karşılaştırdılar ve Polonya’da bir eşleşme buldular. Tutuklanan şüphelinin DNA’sı, olay yerinde bulunan izlerle eşleşti.

EMEKLİ POLİSLERDE ÇALIŞIYOR

Emekli dedektifler, “faili meçhul” davaların çözülmesinde aktif araştırmacılara destek oluyor. Eyalet Kriminal Soruşturma Dairesi, Kuzey Ren Vestfalya’da çözülmemiş yüzlerce suç vakası olduğunu ve Essen’deki araştırma ekibinin 52’den fazla vakayı çözmeye çalıştığını belirtiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT