Rossmann ve DM'de bebek maması alanları uyardılar: Zehirlenme tehlikesi

Rossmann ve DM'de bebek maması alanları uyardılar: Zehirlenme tehlikesi

Erdbär GmbH şirketi "Freche Freunde" markalı bir kavanoz bebek mamasını geri çağırıyor. Etkilenen ürünün Almanya, Avusturya ve İsviçre'de satıldığı belirtildi.

Kavanozlarda bebek maması satın alan ebeveynler artık dikkat etmeli. Zira, bir bebek maması geri çağrılıyor. Söz konusu ürün sağlığa çok zararlı olabilir.

Erdbär GmbH şirketi "Freche Freunde" markalı bir kavanoz bebek mamasını geri çağırıyor. Etkilenen ürünün Almanya, Avusturya ve İsviçre'de satıldığı söylendi.

ÜRÜN ÇIKARILDI

Ürün Almanya'da Rossmann ve DM gibi mağazalarda satılıyor. Şirketler geri çağırma konusunda bilgilendirilmiş olup, etkilenen partinin ürün yelpazesinden çıkarıldığı belirtildi.

Geri çağırmanın nedeni, rutin bir test sırasında bitkisel bileşen tropan alkaloid izlerine rastlanmış olmasından kaynaklanıyor. Şirket bu nedenle tüketilmemesini tavsiye ediyor.

Söz konusu ürün aşağıdaki gibidir:

Freche Freunde Beikost Gläschen

İçindekiler: 190g
Önceki en iyi tarih (BBD): 28.04.2024
Parti numarası: L144181 JH6

55233.png

ZEHİRLENME KENDİNİ NASIL GÖSTERİR

Hafif zehirlenme belirtileri arasında göz bebeklerinin büyümesi, cildin kızarması ve mukoza zarının kuruması yer alır. Daha fazla miktarda alındığında uyuşukluk, çarpıntı, baş ağrısı, mide bulantısı, görme bozuklukları ve halüsinasyonlar da görülebilir. Küçük çocuklar ve kalp sorunları olan kişiler özellikle yüksek tropan alkaloid seviyeleri nedeniyle risk altındadır.

İlgili parti numarasına ve son kullanma tarihine sahip ürüne sahip olan müşteriler, ürünü ilgili perakendeciye iade edebilir. Fatura ibraz edilmese bile satın alma bedeli kendilerine iade edilecek.

ARTI49

FOTOĞRAF: frechefreunde.de

HABERE YORUM KAT