'İYİ Parti yüzünden Atatürkçü oldular'

'İYİ Parti yüzünden Atatürkçü oldular'

CHP Genel Sekreteri Sındır, "Düne kadar Atatürk'ün büstlerini deviren, bayramları tatilleri kaldıran, Anıtkabir’e gitmeyen Atatürk adını bile ağza almaktan çekinen bir anlayış, bugün Atatürkçülük’ü herkesten çok savunuyor" dedi.

İZMİR - İzmir'de Karşıyaka Çarşısı'nı gezen CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, esnaf ziyareti yaptı, gençlerle sohbet etti. Çarşıda en fazla ilgiyi kadınlarla gençlerden gören Sındır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'lilerin Atatürk ile ilgili sözlerini değerlendirdi. CHP'li Sındır, şunları söyledi: 

"Atatürkçülük'ü savunmaları, İYİ Parti endişesi olabilir"

"Düne kadar Atatürk'ün büstlerini deviren, bayramları tatilleri kaldıran, Anıtkabir’e gitmeyen Atatürk adını bile ağza almaktan çekinen bir anlayış ve zihniyetin, bugünkü Atatürkçülük’ü herkesten çok savunan pozisyonda olmaları belki de bu kurulmuş olan İYİ Parti'nin kendi tabanlarından Atatürk hassasiyeti olan seçmen kitlesini uzaklaştıracak endişesi de olabilir.

"Atatürk tek başına sahiplenebilecek şahsiyet değildir"

Atatürk kimsenin uhdesinde olan, tek başına sahiplenebilecek şahsiyet değildir. Her yurttaşın sahip çıkması gereken büyük devlet adamıdır. Milletsek bağımsız bir cumhuriyette özgür birey olarak yaşayabiliyorsak bu büyük devlet adamının, silah arkadaşlarının milli mücadeleden çıkardıkları kurdukları cumhuriyetin bugünlere gelmesi sayesinde oldu. Bu bile mutluluk verici; çünkü gelecekte Atatürk karşıtlığının kendilerini sürekli duvara tosladıklarını görüyorlar ki Atatürk'e herkesten çok sahip çıkma algısı yaratıyorlar. Olsun ona da razıyız. Kendilerine kayıtsız, şartsız ne denirse onu yapan biat eden taban yine Atatürk'ün söylemleriyle

HABERE YORUM KAT