Alman basını Fenerbahçe-Trabzonspor maçını böyle gördü: "Trabzonlular futbolcu avına çıktı..."

Alman basını Fenerbahçe-Trabzonspor maçını böyle gördü: "Trabzonlular futbolcu avına çıktı..."

Süper Lig'in 30'uncu haftasında oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası, Trabzonsporlu holiganlar sahaya atlayarak futbolculara saldırdı.

Türkiye ligi Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği müsabaka, tepki çeken anlara sahne oldu. Bitiş düdüğünün ardından saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak isteyen Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, sahaya inen Trabzonsporlu taraftarların saldırısına uğradı.

Trabzonsporlu taraftarların karşılaşma sırasında sahaya attığı patlayıcı madde ve su bardakları nedeniyle de maç zaman zaman durdu.

Endişe veren ve futbolu amacının dışına taşıyan anlar, Alman basınının da gündemindeydi.

"TÜRK FUTBOLU ŞİDDET OLAYLARIYLA MANŞETLERDE YER ALIYOR"

T-online haber sitesi tarafından "Taraftarlar sahaya hücum etti" başlığıyla yayınlanan haberde, yaşananlar "çirkin sahneler" olarak tarif edilirken, Fenerbahçeli oyuncu Bright Osayi-Samuel'in koşarak bir saldırgana yumruk attığı ve yere düşürdüğü bilgisine de yer verildi.

N-tv.de tarafından "Trabzonspor taraftarları Fenerbahçeli profesyonelleri avlıyor" başlığıyla yapılan haberde ise, "Türk futbolu son zamanlarda şiddet olaylarıyla olumsuz manşetlerde yer almıştı. Geçtiğimiz yıl hakem Halil Umut Meler bir maçın ardından saldırıya uğramıştı. Meler, Trabzon'daki maçta da görev almıştı" ifadeleri kullanıldı.

Bild'de "Türkiye'de Skandal: Oyuncu taraftarlarla kavga etti, eski BVB favorisi şiddetli tekmeler attı!" başlığıyla yayınlanan haberde ise "Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki maçların birkaç yıldır yüksek güvenlikli maçlar olarak kabul edildiği ve maçların birkaç kez iptal edilmek zorunda kaldığı" hatırlatıldı.

ARTI49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT