İşsizliğin daha fazla olduğu eyalet açıklandı

İşsizliğin daha fazla olduğu eyalet açıklandı

Thüringen, işsizlik ortalamasında Mecklenburg-Vorpommern, Hamburg, Saksonya-Anhalt, Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Berlin ve Bremen'in altında kaldı.

Baharın başlamasıyla birlikte Thüringen'deki işsiz sayısı 70 bin 500'e düştü. Mart ayında bir önceki aya göre bin 100 daha az kişi işsiz kaldı.

Federal İş Ajansı Bölge Müdürlüğü tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, işsizlik oranı yüzde 6,5'ten yüzde 6,4'e geriledi. Bir yıl önce bu oran yüzde 6,1 idi. Diğer eyaletlerle karşılaştırıldığında Thüringen; Mecklenburg-Vorpommern, Hamburg, Saksonya-Anhalt, Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Berlin ve Bremen'in altında kaldı. Ülke ortalaması ise yüzde 6.

Ajans açıklamasında, "Şirketler acilen vasıflı işçi aradığı için önümüzdeki aylarda daha fazla iş fırsatı ortaya çıkması muhtemel" denildi.

İŞ BULAMIYORLAR

Alman Sendikalar Konfederasyonu (DGB) Bölge Başkanı Michael Rudolph ise "Uzun süreli işsizlerin sayısı hala koronavirüs öncesine kıyasla önemli ölçüde yüksek bir seviyede" eleştirisinde bulundu. Rudolph'a göre birçok insan çalışmak istiyor ancak kendilerine uygun bir iş bulamıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT