Hollanda kimlik numaralarını istiyor

Hollanda kimlik numaralarını istiyor

Hollanda, Türkiye'deki kimlik bilgilerini vermeyen Türk vatandaşların sosyal yardımlarını kesti. Yüksek mahkeme kararı onadı.

ROTTERDAM - Hollanda'da mahkeme, Türk ve Fas vatandaşlarının sosyal yardımları suistimal ettikleri gerekçesiyle, ülkelerindeki vatandaşlık servisi numaralarının istenebileceğine karar verdi. Buna göre kimlik numarası istenince vermeyen Türk vatandaşlarının sosyal yardımları kesilebilecek. Kimlik numarası alınması durumunda, Hollanda Türkiye'de malvarlığı olup olmadığını tespit edebiliyor.

Mahkeme haklı buldu

Hollanda Sosyal Yardım Dairesi, bazı Türk ve Fas vatandaşlarının kendi ülkelerinde malvarlıklarının bulunup bulunmadığını öğrenebilmek amacıyla vatandaşlık hizmet numaralarını istemişti. Bu numaraları vermeyen kişilerin de sosyal yardımları kesilmişti. Mahkeme, konuyla ilgili olarak sosyal yardım kurumunu haklı buldu ve vatandaşlık numarasını istemenin özel hayatın gizliliğini ihlal anlamına gelmediğine hükmetti.

Hollanda'nın söz konusu malvarlığı araştırmalarını, Türkiye'nin de imzaladığı Otomatik Bilgi Değişimi Anlaşması çerçevesinde yaptığı belirtiliyor. Konuyla ilgili ARTI49'da yapılan yayını buradan izleyebilirsiniz:

HABERE YORUM KAT