Gurbetçinin sırtından rekor kırdılar

Gurbetçinin sırtından rekor kırdılar

Yaz aylarında gurbetçilere fahiş fiyatla bilet satan ve hükümetin yüzde 20 indirim sözünü tutmadığı THY, 9 aylık dönemde 1 milyar 149 milyon dolar kar açıklayarak rekor kırdı.

İSTANBUL - Yaz aylarında gurbetçiye fahiş fiyatlardan bilet satması nedeniyle vatandaşların tepkisini çeken Türk Hava Yolları, bu yılın 9 aylık döneminde 1 milyar 149 milyon dolar esas faaliyet kârı açıklayarak rekor kırdı.

AKP hükümeti, 2015 seçimlerinden önce THY biletlerinde gurbetçilere özel yüzde 20 aile indirimi yapılacağını açıklamış, ancak seçimlerden sonra bu sözlerini tutmamışlardı.

THY'den yapılan açıklamaya göre, şirketin 9 aylık satış geliri de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 9,9 milyar dolara ulaştı. Şirket, bu yılın 9 aylık döneminde net kârını 3 kat arttırarak, bu dönemi 755 milyon dolar net kar gerçekleştirerek tamamladı.

Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar - EBITDAR), 2018 yılının 9 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 2,8 milyar dolar seviyesinde, FAVKÖK marjı ise yüzde 28 seviyesinde gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT