Gurbetçi futbolcu Everton'da

Gurbetçi futbolcu Everton'da

Everton'ın teknik direktörü, Cenk Tosun'un transferi için anlaşma sağlandığını doğruladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gurbetçi futbolcuya cari açığın kapatılmasına verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

İSTANBUL - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'ın teknik direktörü Sam Allardyce, Almanya'da doğup büyüyen genç futbolcu Cenk Tosun'un transferi için anlaşma sağlandığını doğruladı. 

İngiliz teknik adam, İngiltere Federasyon Kupası 3. turunda yarın Liverpool ile deplasmanda oynayacakları derbi maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Allardyce, Beşiktaş'ta forma giyen Cenk Tosun'un transferiyle ilgili soru üzerine, "Cenk Tosun'un transferi için anlaşma sağlandı, detaylar üzerinde çalışılıyor. Umarım lisansı zamanında yetişir ve kupa maçında oynatabiliriz." diye konuştu.

İngiliz basını, iki kulübün 26 yaşındaki futbolcunun transferi için 27 milyon sterlinlik anlaşmaya vardığını iddia etmişti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise konuyla ilgili şu twiti attı: “Eğer doğru ise Cenk Tosun ve #Beşiktaş’ı tebrik ederim Ülkemizin cari açığına olumlu katkılarından dolayı da teşekkür ederim. 80 milyondan fazla nüfusu ve futbola olan muazzam ilgiyi dikkate alırsak Türkiye, futbolcu transferinde büyük net dış fazla vermeli…”

 

HABERE YORUM KAT