Eski eşini yabancılar dairesine ihbar etti

Eski eşini yabancılar dairesine ihbar etti

Avusturya'da bir Türk vatandaşı, ayrıldığı eşini ve ailesini gizli çifte vatandaş oldukları gerekçesiyle yabancılar dairesine ihbar etti.

VİYANA - Avusturya'da bir Türk vatandaşının, ayrıldığını eşini ve ailesini gizli çifte vatandaş oldukları gerekçesiyle ihbar ettiği ortaya çıktı. Avusturya'da yayın yapan Virgül gazetesinin haberine göre, yabancılar dairesi, aileden çifte vatandaş olmadıklarına dair belge istedi.

Yabancılar dairesi, aileye Türkçe mektup yazarak, mavi kart ve nüfus kaydı bilgilerini istedi. Aile Viyana Başkonsolosluğu'na başvurarak, Türk vatandaşı olmadıklarına dair belge aldı ve bunu yetkililere iletti. Ancak bu belgeyi kabul etmeyen yetkililer, aynı belgenin Türkiye'deki makamlardan getirilmesini istediler. Türkiye'deki makamlar ise Türk vatandaşı olmayan birine bu şekilde bir belge verilemeyeceğini söylediler. 

Bir derneğin devreye girmesi üzerine yetkililer bu uzlaşmaz tutumlarını bırakarak belge istemekten vazgeçtiler.

Olayın araştırılmasının ardından, eski eşin eşiyle barışmak istediği ancak reddedilince eski eşini, eski kayınpederini ve eski kayınbiraderini şikayet ettiği ortaya çıktı.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

 

HABERE YORUM KAT