Berlin için hortum ve fırtına uyarısı

Berlin için hortum ve fırtına uyarısı

Berlin sıcak ve güneşli bir hafta sonunun ardından, bu haftaya rahatsız edici hava koşullarıyla giriyor. Alman Hava Durumu Servisi, bu gece itibariyle Berlin'de hortum ve fırtına uyarısında bulundu.

Alman Hava Durumu Servisi (DWD), bu akşam Berlin ve Brandenburg bölgesinde kuvvetli gök gürültülü fırtınalar, hortumlar ve sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

DWD’nin tahminlerine göre, akşam saatlerinde saatte 85 kilometreye varan hızlarda kuvvetli rüzgarlar ve izole gök gürültülü fırtınalar yaşanacak. Küçük taneli dolu yağışı da olasılıklar arasında. Sıcaklıkların 13 ila 16 derece arasında değişmesi bekleniyor.

Trafik bilgi merkezi de, gök gürültülü fırtına uyarısında bulunarak, DWD’nin 2. seviye bir fırtına uyarısı yayınladığını belirtti.

Gece boyunca bulutlu hava hakim olacak ve batıdan gelen sağanak yağışlar devam edecek. DWD, gök gürültülü fırtınaların gece boyunca da mümkün olduğunu belirtiyor. .

GECE DON OLABİLİR

Salı günü, hava parçalı bulutlu olacak ve yer yer sağanak yağışlar görülecek. Sabah, öğleden sonra ve öğle saatlerinde rüzgarın kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Akşam saatlerinde de yağmurun azalması ve havanın açılması ile birlikte, maksimum sıcaklıkların 10 ila 12 derece arasında olması öngörülüyor.

Gece saatlerinde gökyüzünde sadece birkaç bulut olacak ve yerel olarak hafif yağmurlar bekleniyor. En düşük sıcaklıkların 0 ila 3 derece arasında olması ve yer donlarına yol açabileceği tahmin ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT