Popüler mağaza zincirinin Berlin'deki şubeleri kapanıyor

Popüler mağaza zincirinin Berlin'deki şubeleri kapanıyor

Galeria Karstadt Kaufhof, iflas nedeniyle kalan 92 mağazasından 16'sını kapatmak zorunda. Bunlar arasında Berlin'deki üç ve Potsdam'daki mağaza da bulunuyor.

Almanya’nın önde gelen perakende zinciri Galeria Karstadt Kaufhof, finansal zorluklar ve iflas süreci nedeniyle mevcut 92 mağazasından 16’sını kapatma kararı aldı. Kapanacak mağazalar arasında Berlin’deki üç mağaza ve Potsdam’daki tek mağaza da yer alıyor.

Potsdam’daki Brandenburger Straße üzerinde bulunan ve Brandenburg bölgesindeki tek Galeria Karstadt Kaufhof şubesi olan mağaza, ev sahibiyle yapılan kira indirimi görüşmelerinden bir sonuç alınamaması nedeniyle kapatılacak. Şirket, bu kararı Potsdam şehrine bildirdi.

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALICAK

Şirketin Essen’deki merkezinden yapılan açıklamaya göre, kapanışlar sonucunda toplam 12 bin çalışandan bin 400’ünün işini kaybedeceği öngörülüyor. Kiraların yüksekliği ve mağaza yerlerinin seçimi, kapanış kararlarında belirleyici faktörler olarak öne çıkıyor.

Galeria Karstadt Kaufhof’un CEO’su Olivier Van den Bossche, şirketi başarılı bir geleceğe taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Planlara göre, şirket 76 mağazayı açık tutmayı ve bu mağazaları önümüzdeki üç yıl içinde modernize etmeyi hedefliyor.

Kapanacak mağazalar arasında Berlin-Ringcenter, -Spandau ve -Tempelhof’un yanı sıra Augsburg, Chemnitz, Essen, Köln (Breite Straße), Leonberg, Mainz, Mannheim, Oldenburg, Regensburg (Neupfarrplatz), Trier (Fleischstraße), Wesel ve Würzburg mağazaları da bulunuyor. Essen’deki mevcut hizmet merkezi ise Düsseldorf’a taşınacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT