Almanya'da istilacı tür yayılıyor, gördüğünüz an yetkililere haber verin

Almanya'da istilacı tür yayılıyor, gördüğünüz an yetkililere haber verin

Almanya’da, Asya eşek arısı olarak bilinen istilacı bir türün yayılması, doğa koruma uzmanlarını ve arıcıları alarma geçirdi. Bu arı türünün yerli bal arılarını ve diğer böcekleri avlayarak Almanya'nın doğal hayatını tehdit ettiği belirtiliyor.

Arıcılık uzmanları Almanya’nın çeşitli bölgelerinde, Asya Eşek arısının hızla yayıldığı gözlemlediklerini bildirdi. Bu tür arılar özellikle bal arıları üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor ve yerel doğal böcek türlerini tehdit ediyor. Şimdilik Baden Württemberg, Rheinland Pfalz ve Kuzey Ren Vestfalya gibi eyaletler, bu türün etkisi altında kalmış durumda.

ILIK HAVA ÜREMESİNİ DESTEKLEDİ

Ilıman geçen kış mevsimi ve donsuz bahar havasının, Asya eşek arı türünün üremesini yardımcı olduğu belirtiliyor. Ayrıca Hohenheim Üniversitesi Devlet Arıcılık Enstitüsü tarafından yapılan çalışma, eşek arısının Berlin’de ilk kez görüldüğünü ortaya koydu. Bu durum türün yayılmaya devam ettiğini gösteriyor.

Doğa koruma kuruluşu NABU ve Federal Doğa Koruma Ajansı (BfN), Asya eşek arısının diğer federal eyaletlere de yayılmasının mümkün olduğunu ve bu durumun yavaş yavaş gerçekleşmeye başladığını vurguluyorlar.

GÖRÜLDÜĞÜ YERDE RAPOR EDİLMELİ

Etkilenen eyaletler, Asya eşek arısının görüldüğü ve yuvalandığı yerlerin rapor edilebileceği özel portallar oluşturdu. Baden Württemberg’de geçen yıl 550 yuva rapor edilirken, Rheinland Pfalz’da yaklaşık 430 yuva rapor kayda geçti ve yuvalar yok edildi.

Çoğu uzman, Asya eşek arısının Almanya’dan tamamen kaybolacağına inanmıyor ve şimdilik geçici çözümlerin önemsenmesi gerektiğini söylüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT