Yemek salonunda ceset sürüklediler

Yemek salonunda ceset sürüklediler

Avusturya'da bir huzurevinde yaşananlar, huzurevi sakinleri ve akrabalarını dehşete düşürdü.

Avusturya'nın Salzburg kentinde faaliyet gösteren bir huzurevinde ürkütücü bir olay meydana geldi. Huzurevinde hayatını kaybeden sakinlerden birinin cesedi, diğer sakinler ve misafirlerin öğle yemeği yedikleri sırada tabuta konularak salondan geçirildi.

Ay başında meydana gelen ve basına yeni sızan olay, kamuoyunda tepkilere neden olurken, huruzevi sakinleri ve ziyarete gelenler, "dehşete düştüklerini" bildirdi.

"ŞAKA GİBİYDİ"

Tanıklardan biri basına yaptığı açıklamada, "Birden kapı açıldı ve ortam bir anda ürkütücü bir hal aldı. Ardından iki cenaze levazımatçısı bir tabutu kalabalık yemek salonuna doğru itti. Ardından tek bir pişmanlık ya da özür kelimesi gelmedi; neredeyse kötü bir 1 Nisan şakası gibiydi" ifadelerini kullandı.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan huzurevi yönetimi, "durumun diğer sakinler üzerinde abartıldığı gibi bir psikolojik etkisinin olmayacağını" ileri sürerken, "Etik açıdan elbette bu bir felaket, ancak belediye cenaze hizmetleri bir hizmet sağlayıcıdır. Genellikle tarih üzerinde hiçbir etkimiz olmuyor" denildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT