Berlin'de aşırı hızla mücadele: Rekor sayıda dava

Berlin'de aşırı hızla mücadele: Rekor sayıda dava

Berlin'de aşırı hızla mücadele sürüyor. Bu yılın ilk çeyreğinde açılan 250 yeni dava, başkentin hızlı sürücülere karşı kararlı tutumunu ortaya koydu.

Berlin'de hızla sürüşe karşı mücadelede yeni bir rekora doğru ilerleniyor. Bu yılın ilk çeyreğinde, başkentte aşırı hızlı sürücülere karşı açılan dava sayısı hızla artıyor. Yaklaşık 250 yeni dava, savcılığın sürücülere karşı sıkı bir tutum sergilediğini gösteriyor.

Kıdemli savcı Andreas Winkelmann, Alman Basın Ajansı'na yaptığı açıklamada, bu sayının oldukça endişe verici olduğunu belirtti. Özellikle, Berlin'deki özel motorlu araç yarışları ile ilgilenen bir bölümün başında bulunan Winkelmann, bu yılın ilk çeyreğine ait rakamların, geçmiş yılın bazı olaylarını da içerdiğini belirtti. Geçen yıl boyunca toplamda 811 aşırı hız vakasının incelendiği belirtiliyor.

Başkentteki polis, özellikle Kutsal Cuma gibi özel günlerde daha fazla çaba gösteriyor. Ancak son yıllarda, dikkate değer sayıda olay yaşanmamasına rağmen, hızlı sürüşün her zaman bir sorun olduğu vurgulanıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT