Türk kökenli Bulgar bir ailenin ölümüyle sonuçlanmıştı: Yangının nedeni "kundaklama" çıktı

Türk kökenli Bulgar bir ailenin ölümüyle sonuçlanmıştı: Yangının nedeni "kundaklama" çıktı

Solingen’de bir apartmanda başlayan yangın dört kişilik bir ailenin ölümüne yol açtı. Bu sabah ortaya çıkan bilgilerde yangının kaynağının kundaklama olduğu açıklandı. Bu olay 1993 yılındaki benzer bir cinayeti akıllara getirdi.

Solingen’in Höhscheid bölgesindeki Grünewalder Straße’de Pazartesi gecesi çıkan yangında, dört kişilik bir aile hayatını kaybetti ve 21 kişi yaralandı. Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yangın kasıtlı bir kundaklama sonucu meydana geldi.

HIZLANDIRICI MADDE BULUNDU

Savcılık, yangının 100 yıllık binanın ahşap merdiven boşluğunda başladığını ve alevlerin birkaç dakika içinde en üst kata kadar yayılarak bina sakinlerinin kaçmasına olanak bırakmadığını söyledi. Soruşturma kapsamında, merdiven boşluğunda "hızlandırıcı madde" izleri bulunduğu da tespit edildi.

YABANCI DÜŞMANI BİR SALDIRI DEĞİL

Ölenlerin dördüncü katta yaşadığı ve Bulgar kökenli Türk bir aile olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden aile, İki yetişkin ve iki küçük çocuktan oluşuyordu. Savcılık, şu anda "yabancı düşmanı" bir nedene dair herhangi bir belirti olmadığını ancak soruşturmanın her yönde devam ettiğini açıkladı.

Savcı Kaune-Gehardt bugün öğlen saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, "24 Mart'ı 25 Mart'a bağlayan gece saat 01.30 ile 03.00 arasındaki zamanı araştırıyoruz" diyerek muhtemel olayın yaşandığı saatleri bir kez daha daralttı. Müfettişler, bu süre zarfında Grünewalder Straße bölgesinde olağandışı bir şey fark eden tüm tanıkların mümkün olan en kısa sürede polise başvurmalarını istiyor.

KUNDAKLAMA ESKİ OLAYLARI AKILLARA GETİRDİ

1993 yılında Solingen'de Untere Wernerstrasse'de Türk bir ailenin evine yapılan kundaklama saldırısında beş kız çocuğu ve bir genç kadın hayatını kaybetmişti. İki yıl sonra Solingenli dört aşırı sağcı, olayın failleri olarak hapis cezasına çarptırılmıştı.

ARTI49

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT