Kuzey Ren Vestfalya'da Türk öğrenci, sınıf arkadaşlarına bıçakla saldırdı

Kuzey Ren Vestfalya'da Türk öğrenci, sınıf arkadaşlarına bıçakla saldırdı

Wuppertal'da, 17 yaşındaki Türk öğrenci Yılmaz B., Dörpfeld-Gymnasium okuluna bıçakla saldırıda bulundu. Olaya özel polis ekipleri müdahale etti.

Wuppertal’da, Dörpfeld-Gymnasium’da yaşanan trajik bir olayda, 17 yaşındaki Yılmaz B., okula 8 santimetre uzunluğunda bir bıçakla girerek, kendi sınıf arkadaşlarına saldırdı. Saldırı sonucunda dört öğrenci ve saldırgan ağır yaralandı.

Wuppertal Savcılığı, genç hakkında ağır bedensel zarar verme ve dört kez cinayete teşebbüs suçlamalarıyla işlem başlattı.

HAYATİ ORGANLARI HEDEF ALDI

İki yaralı öğrenci ve saldırganın kendisi günlerce yoğun bakımda kaldı. Üç öğrenci şok geçirdi ve bir tanık, saldırganın diğer öğrencilerin omuzlarını, boynunu ve kafalarını hedef aldığını belirtti.

Olay sırasında okul, amok alarmı verdi ve polis, okuldan gelen acil durum çağrısı üzerine hızla müdahale etti. Yaklaşık yüz ağır silahlı polis memuru, okulu güvenlik çemberine aldı ve arama yaptı. Bir öğretmenin, Yılmaz B.'yi sakinleştirmeyi ve etkisiz hale getirmeyi başardığı bildirildi.

"İÇSEL BİR DÜRTÜ"

Acil servis ekipleri olay yerine vardığında, yaralı öğrenci tekrar sinirlendi ve savcı Patrick Penders’a göre, “Acil servis tarafından vurulmak istedi.” Ekipler, sonunda onu okul binasının dördüncü katında etkisiz hale getirebildi.

Yılmaz B., olaydan sonra bir itiraf mektubu yazdı ve kanlı eylemi için “içsel bir dürtünün” emrettiğini iddia etti.

Gözaltına alınan gencin, savcılığın talebi üzerine tutukluluk halinin devamına karar verildi. Zanlının avukatı Mustafa Kaplan, müvekkilinin sağlıklı olduğunu ve tehlike arz etmediğini, bu nedenle ayakta psikiyatrik tedavinin yeterli olacağını belirtti ve tutukluluğuna itiraz etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT