Galeria 16 mağazasını daha kapatıyor

Galeria 16 mağazasını daha kapatıyor

Galeria Group Almanya'daki 16 şubesini daha kapatacak. Bunlardan üçü Berlin'de yer alacak. 1400 kişi ise işten çıkarılacak.

Büyük mağazalar grubu Galeria Karstadt Kaufhof, Almanya genelindeki 92 mağazasından 16'sını kapatmayı planlıyor. Bunun nedeni ise kapsamlı maliyet düşürme önlemleri. Bu durumdan Berlin'deki üç Galeria mağazası da etkilenecek.

Bazı mağazaların artık işletilmeyeceği gerçeği, iflasın ardından yeni yatırımcılar devraldığında zaten biliniyordu. Dört yıl içinde yaşanan üçüncü iflasın ardından Amerikalı Richard Baker ve Alman Bernd Beetz birkaç hafta önce zinciri devraldı.

O dönemde 70'ten fazla mağazanın elde tutulacağı açıklanmıştı. Mevcut 92 mağaza ve şirket yönetimi 12.800 kişiye istihdam sağlıyor. 92 lokasyon, 2020 yılına kadar var olan 172 büyük mağazanın önemli ölçüde azaltılmış bir sayısıdır.

Şirkete göre 11.400 çalışan işlerini koruyacak. Daha önce 1.400 kişinin işten ayrılmak zorunda kalacağı bildirilmişti. İflas yöneticisi Stefan Denkhaus kısa bir süre önce şirketin Essen'deki merkezindeki 900 kişilik istihdamın yarısının kesileceğini açıklamıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT