Almanya'da doktor olmak isteyen Abdülhamid, şimdi sınır dışı ediliyor

Almanya'da doktor olmak isteyen Abdülhamid, şimdi sınır dışı ediliyor

Nitelikli işgücü ve akademik yeterlilik eksikliğine rağmen, Faslı genç bir hemşire asistanının Almanya'yı terk etmek zorunda olması tartışmalara neden oldu.

Aşağı Saksonya'nın ikinci büyük şehri olan Braunschweig'daki Marienstift hastanesinde hemşire asistanı olarak çalışan Abdülhamid El Khadiri, sınır dışı edilecek. Ukrayna'da tıp eğitimi alan 25 yaşındaki Faslı, niteliklerine rağmen kendisini umutsuz bir durumda buluyor. Vasıflı çalışanlara acilen ihtiyaç duyulmasına rağmen El Khadiri, vizesinin süresi dolmak üzere olduğu ve uzatma başvurusu reddedildiği için sınır dışı edilmekle karşı karşıya.

Almanya'daki diğer pek çok hastane gibi Marienstift de personel sıkıntısı çekiyor. Marienstift'in başhekimi Rainer Prönneke şunları vurguluyor:

“Abdülhamid'in ihtiyacı olan her şey var, harika bir iş çıkarıyor. Onun gibi insanları sınır dışı etmeyi göze alamayız.”

POZİSYONUNDAN DOLAYI...

Kimin vasıflı işçi olarak kabul edileceğine Federal İş Ajansı ve ilgili göçmenlik dairesi karar veriyor. Eğitimine ve hastanede çalışmasına rağmen El Khadiri vasıflı işçi olarak kabul edilmedi. Bu karar, yetkili makamlar tarafından nitelikli istihdam olarak tanınmayan hemşire asistanı pozisyonuna dayanıyor. Braunschweig Belediyesine göre, El Khadiri “sadece niteliklerine uymayan yardımcı faaliyetler yürütüyor.”

Braunschweig Belediyesi El Khadiri'nin sınır dışı edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, olası tüm ikamet amaçlarının ayrıntılı olarak incelendiğini vurguladı. Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun kararı göçmenlik makamlarını bağladığından bireysel çözümlere pek yer kalmıyor. Başhekim Prönneke hayal kırıklığına uğramış durumda ve “Nasıl olur da potansiyel bir doktordan bu kadar kısa sürede ayrılmak zorunda kalırız?” diye belirtti.

PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

Prönneke'nin El Khadiri'nin hastanedeki uygulama yılını tamamlayıp eğitimini bitirmesi için planları vardı. Bu fikir “tüm taraflar için bir kazan-kazan durumu” olacaktı, ancak şimdi gerçekleşmeyecek. Başhekim, “Almanya'da uzmanları cezbetmek için başka yollar denediğimizi görmek isterim” dedi.

El Khadiri belirsiz bir gelecekle karşı karşıya. Durumu kabullenmiş durumda ve muhtemelen sınır dışı edilme süresi dolmadan önce Almanya'yı kendi isteğiyle terk etmeyi planlıyor. Bir gün geri dönüp dönmeyeceğini ise zaman gösterecek. Ancak El Khadiri Almanya'da kalmak ve doktor olarak çalışmak istiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum