Ünlü çikolata markası geri toplatılıyor: Plastik parça riski

Ünlü çikolata markası geri toplatılıyor: Plastik parça riski

Almanya'da bu kez de ünlü bir çikolata ürünü geri çağırmadan etkilendi. Ritter Sport markası, ürününü geri toplatma kararı aldı.

Bir kalıp çikolatadan hoşlanan herkes şu anda önemli bir geri çağırmadan etkileniyor. Bu kez söz konusu olan tanınmış Alman çikolata markası Ritter Sport. Müşteriler, üreticinin çeşitlerinden birini yemeleri halinde yaralanma riski altında...

Ritter Sport çikolatasının içerisinde yabancı cisimler olabilir.

Yoğurt aromalı Ritter Sport çikolatası satın alan herkes bu çikolatayı yemekten kaçınmalıdır. Geri çağırmanın nedeni çikolatanın içindeki olası plastik parçalardır. Federal Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesine (BVL) göre, çikolata sadece Baden-Württemberg'de satıldı.

Etkilenen ürün hakkında aşağıdaki bilgiler şöyle:

Ürün adı: Dolgulu sütlü çikolata, yoğurt aromalı 100 gram
Son kullanma tarihi: 03/02/2025, parti tanımlaması: H3P1 0304
Son kullanma tarihi: 03/02/2025, parti tanımlaması: H3P2 0304
Son kullanma tarihi: 03/02/2025 Lot tanımlaması: H3P4 0304

BÜYÜK RİSK VAR

Yiyeceklerdeki küçük yabancı cisimler bile yenildiğinde tehlikeli olabilir. Keskin plastik parçacıklar çiğneme veya yutma sırasında ağız ve boğazda yaralanmalara neden olabilir. Daha büyük cisimler yemek borusuna veya nefes borusuna takılma riski taşır.

Malteser İlk Yardım Servisi, yabancı cisim kendiliğinden yerinden çıkmazsa solunum güçlüğü, inatçı öksürük veya ıslık gibi solunum sesleri gibi semptomların ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Ağır vakalarda iç yaralanmalar ve kanama meydana gelebilir. Bu tür ciddi belirtilerin ortaya çıkması halinde derhal tıbbi yardım alınmalıdır.

İade seçeneği hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi. Bu nedenle, geri çağrılan çikolatalardan birini satın almış olan müşteriler, çikolatayı ilgili süpermarkete ya da indirim mağazasına iade etmelidir. Bu tip durumlarda, fatura ibraz edilmese dahi genellikle satın alma bedeli iade ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT