Hataylı aileyi deprem değil balon balığı hastanelik etti: Böyle lezzetlisini yememiştim

Hataylı aileyi deprem değil balon balığı hastanelik etti: Böyle lezzetlisini yememiştim

Hatay'da yedi kişilik aile yedikleri balon balığından zehirlendi. Damat Gökyüzü Göktürk zehirlendikleri anı anlattı. Kayınpederi ise hala entübe edilerek tedavi ediliyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yedi kişilik bir aile balık yedi ve zehirlendi. Yedikleri zehirli balon balığıydı çünkü. 2 Ocak günü hastanelik olan aileden 58 yaşındaki Müfit Arslan entübe edildi. 52 yaşındaki Semire Arslan, 27 yaşındaki Yasenya Arslan, 22 yaşındaki Dilan Göktürk, bir yaşındaki Aren Arslan, iki yaşındaki Eva Göktürk hastanede tedavi altında, 38 yaşındaki damat Gökyüzü Göktürk ise taburcu edildi. Bugün tedavileri tamamlanan Semire Arslan, gelini Yasenya Arslan, kızı Dilan Göktürk, torunları Aren Arslan ve Eva Göktürk de taburcu edildi. Entübe edilen Müfit Arslan ise durumu iyiye gittiği için dahiliye servisinde yoğun bakıma alındı.

Balon balığının sofralarına nasıl geldiği merak konusuydu ve bunu taburcu olan Gökyüzü Göktürk anlattı.

Göktürk’ün kayınpederi Müfit Arslan 6 Şubat depremlerinden sonra sık sık balığa çıkıyor, balık tuttuğunda torunlarını ve çocuklarını çağırıyor, akşam yemeğini beraber yiyorlardı.

Müfit Arslan daha önce de balığa çıkıyordu aslında ama depremden sonra bunu sıklaştırmıştı. Aile dört yıldır Müfit Arslan’ın tuttuğu balığı yiyip sorun yaşamadığı için 2 Ocak’ta da yine masanın etrafındaydılar. Üstelik Müfit Arslan bu kez daha heyecanlıydı; tuttuğu balık kocamandı çünkü.

zehirlenen-ailenin-damadi-balon-baligi-yedigimizi-bilmiyorduk-9361-dhaphoto1.jpg

Gittiklerinde balık çoktan pişmiş, aile nasıl bir balık olduğunu görmemişti. Balığı yedikten yaklaşık yarım saat sonra Gökyüzü Göktürk ve eşinin dili uyuşmaya başladı. Sonra ailenin geri kalanında da aynı belirtiler baş gösterdi ve uyuşma vücutlarına da yayıldı.

Balık tazeydi, zehirlendiklerini düşünmeseler de belirtilerin ne anlama geldiğini internette araştırmaya başladılar.

İnternette karşılarına ilk çıkan zehirli balık türü balon balığı oldu. Müfit Arslan’a gösterdiklerinde o hemen doğruladı ve aile hastaneye gitmek için ayaklandı. Ama Müfit Arslan daha kapıdayken kusmaya başladı, boğazı şişti ve vücudunda his kaybı arttı. Önce İskenderun Devlet Hastanesi’ne buradan da ambulanslarla Adana’ya getirildiler. Müfit Arslan ise entübe edildi.

Neyse ki Gökyüzü Göktürk az yemişti balıktan, bu nedenle de hastaneden erken çıktı ve anlattıkları ilginç:

“Hayatımda böyle lezzetli balık yememiştim, ama zehirliymiş bilemedik. Hastaneye vaktinde yetişmişiz, yoksa çok daha kötü duruma düşebilirdik. Dünyadaki en zehirli balıkmış. Kimse bilmediği, gözüyle görmediği balığı yemesin. Kayınpederim de böyle bir şey yaşanmasını hiç istemezdi, umarım bir an önce sağlığına kavuşur.”

HABERE YORUM KAT