30 saat hiç mola vermeden otobüs kullanan adama Hessen'de polis soruşturması

30 saat hiç mola vermeden otobüs kullanan adama Hessen'de polis soruşturması

Polis, bir yolcu otobüsünün şoförünü 27 saat mola vermeden araç kullandıktan sonra durdurdu. Şoför sadece dinlenme sürelerini göz ardı etmekle kalmamış, aynı zamanda belgelerinde de sorun bulunuyordu.

Bir otobüs şoförü İtalya'dan Hessen'e yaptığı uzun bir yolculuğun ardından polis tarafından durduruldu: Sürücü, öngörülen dinlenme molalarını vermeden yaklaşık 27 saat boyunca seyahat etmişti. Polis Çarşamba sabahı Hechingen yakınlarındaki B27 otoyolunda otobüsü kontrol etti. 53 yaşındaki sürücünün sürüş ve dinlenme süresi ihlallerini gizlemek için başka birinin sürücü kartını kullandığı ortaya çıktı.

Sürücü Salı sabahı İtalya'dan yola çıkmıştı ve aşırı yorgun olduğu tespit edildi. Polis, öngörülen on bir saatlik dinlenme süresine uyması için onu yatağa gönderdi. Hessen'e doğru yola devam edebilmeleri için 30 kişilik tur grubuna yedek bir otobüs tahsis edildi.

Dinlenme süresi ihlali suçlarına ek olarak, otobüsün ana muayenesi de gecikmiş ve diğer gerekli seyahat belgeleri de eksikti. Şoför, şimdi delilleri tahrif etme şüphesiyle suçlanıyor. Polis bir soruşturma başlatırken, olayların kesin seyrinin açıklığa kavuşturulması için soruşturmanın devam edeceğini duyurdu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT