Cuma günü Metro ve Ikea mağazalarını açık bulamayabilirsiniz

Cuma günü Metro ve Ikea mağazalarını açık bulamayabilirsiniz

Verdi sendikası Ikea ve Metro çalışanlarını greve çağırıyor. Cuma günü Berlin de dahil olmak üzere çoğu şehirde iş bırakacaklar.

Verdi sendikası, Ikea ve Metro çalışanlarını greve çağırıyor. Cuma günü, Almanya’nın birçok şehrinde eylem ve mitingler planlanıyor.

Verdi Berlin-Brandenburg basın sözcüsü Kalle Kunkel, Berlin’de Cuma günü saat 10.30’da Tempelhof’taki Ikea şubesi önünde bir miting düzenleneceğini belirtti.

Verdi ulusal yöneticisi Silke Zimmer, “Her iki şirket de işverenlerin toplu pazarlık komitelerinde çok fazla ağırlığa sahip ve bunu toplu pazarlık görüşmelerini bir anlaşmaya doğru yönlendirmek için kullanmıyorlar” dedi.

Zimmer, “başarılı bir ücret anlaşmasına katkıda bulunmak için” müzakere masasında ortak çözüm arayışına girilmesi çağrısında bulundu.

MİLYONLARA ÇALIŞANI İLGİLENDİRİYOR

Perakende sektöründeki yaklaşık beş milyon çalışan için federal eyaletlerde yürütülen ücret müzakerelerinde aylardır çok az ilerleme kaydedildi. Verdi, perakende sektöründeki tüm bölgelerde saat başına en az 2.50 Euro daha fazla ücret ve bir yıl sürecek bir anlaşma talep ediyor.

İşverenler kısa bir süre önce iki yıl içinde toplam yüzde 10.24’lük bir ücret artışı, 750 Euroluk bir enflasyon telafi primi ve toplu olarak kabul edilen bir asgari ücret teklif etmişti.

Mart ayının başında aralarında Ikea’nın da bulunduğu bazı perakende şirketleri çalışanlarının ücretlerini arttıracaklarını duyurdu.

Bunu yaparken, Alman Perakende Birliği’nin (HDE) resmi ücret anlaşmasından önce gönüllü olarak ücretleri artırma ve bunu daha sonra ücret anlaşmasından mahsup etme tavsiyesine uyuyorlardı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT