Dönüm noktası olabilir: AstraZeneca ilk kez yan etkileri itiraf etti

Dönüm noktası olabilir: AstraZeneca ilk kez yan etkileri itiraf etti

AstraZeneca'ya Londra Yüksek Mahkemesi'nde toplu dava açılıyor. Korona aşısının çok sayıda vakada ölüm ve ciddi yaralanmalara yol açtığı iddia ediliyor. Şirket şimdi şaşırtıcı bir itirafta bulundu.

AstraZeneca ilk kez mahkeme belgelerinde Covid aşısının nadir görülen yan etkilere neden olduğunu kabul etti. The Telegraph bu konuda bir haber yayınladı. Ancak şirket, bu tür hastalıkların AstraZeneca aşısı olmadan da ortaya çıkabileceği için hastalıklarla nedensel bir bağlantı olduğunu reddediyor. Yine de bu itiraf, acı ve ıstırap için tazminat ödenmesinin önünü açabileceğinden bir dönüm noktası olabilir.

İlk dava geçen yıl Jamie Cott tarafından Londra'daki Yüksek Mahkeme'de açılmıştı. Adam aşı olduktan sonra kalıcı bir beyin hasarı geçirmişti. Bu durum iki çocuk babasını çalışamaz hale getirmişti.

KABUL ETTİ

AstraZeneca başlangıçta Covid aşısının neden olduğu iddialarını reddetti. Ancak The Telegraph'ın haberine göre, Şubat ayında şirket, Oxford Üniversitesi ile işbirliği içinde geliştirilen aşının çok nadir durumlarda kan pıhtılaşmasına neden olabileceğini kabul etti. Londra'daki Yüksek Mahkeme, mağdurların ve acılı yakınlarının 100 milyon Sterlin'e varan tazminat talep ettiği 51 davaya baktı. İngiliz şirketine karşı açılan davalar Almanya'da da devam ediyor. Bamberg Yüksek Bölge Mahkemesi'nde 33 yaşındaki bir kadın, aşı olduktan sonra bağırsak ven trombozu geçirmesi üzerine tazminat davası açtı. Kadın daha sonra komaya girmiş ve bağırsaklarının bir kısmı alınmak zorunda kalmıştı.

AstraZeneca Birleşik Krallık'ta borsada işlem gören en büyük ikinci şirket. Lansmanı takip eden aylarda bilim insanları aşının potansiyel olarak ciddi bir yan etkisi olduğunu tespit etmişti. Daha sonra, AstraZeneca aşısının riskinin Covid'in neden olduğu zarardan daha ağır basması nedeniyle 40 yaşın altındakilere alternatif bir aşı önerilmesi tavsiye edildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT