THY’nin yüzde 20 indirimi, gurbetçiye 'bindirim' oldu

THY’nin yüzde 20 indirimi, gurbetçiye 'bindirim' oldu

Seçim vaatleri arasında yer alan THY ile yüzde 20 indirimli seyahat imkanından yararlanan yok. Çünkü THY indirim için gelenlere daha yüksek fiyattan bilet satıyor.

OKTAN ERDİKMEN - Yurt dışının seçim bölgesi olarak kabul edilmesinin ardından, 2 milyon 850 bin Türk seçmenin oylarını almaya çalışan siyasi partiler, 50 yıl önce Avrupa ülkelerine işçi olarak giden yurttaşlarını hatırlamış ve birçok vaatte bulunmuşlardı.

Bu vaatlerden biri de yurt dışında yaşayan ailelere Türk Hava Yolları’ndan (THY) yüzde 20 indirimli bilet alma imkanı sunulmasıydı ancak uygulamada hiç de öyle olmadı.

THY, yüzde 20 aile indirimini en ucuz biletler olan ekonomi sınıfı promosyon biletlerde uygulamıyor. Çok daha yüksek fiyatla satılan esnek ve business sınıflarında da vergiler düşüldükten sonra kısmen uyguluyor. 

Bir örnekle açıklayacak olursak, aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi Frankfurt’tan İzmir’e gitmek isteyen bir aile, bir kişi için promosyon bilete 425 avro ödeyerek satın alırsa, yüzde 20’lik aile indiriminden yararlanamıyor. Ekonomi yarı esnek bileti 544, ekonomi esnek bileti 780 ve business esnek bileti 1.006 avrodan satın alabilecek olan gurbetçi aile, burada da bilet tutarının yüzde 20’si kadar değil, vergiler ve harçlar düşüldükten sonra kalan meblağın yüzde 20’si kadar indirim alıyor.

ekran-resmi-2016-07-10-20.31.09-003.png

Özetle, indirim falan yok. 

En az 2, en fazla 9 kişiden oluşan ve aynı soyadını taşıyan aile bireylerinizle THY ile yüzde 20 indirimli seyahat etmek istiyorsanız, normal ücretten daha fazlasını ödemek zorundasınız.

Yurt dışındaki Türklere yüzde 20 indirim o kadar yok ki, THY internet sitesinde yer alan indirimler bölümünde bile adı geçmiyor.

Ahmet Davutoğlu’nun vaadini uygulamada devre dışı bırakırken, THY yetkilileri arasında nasıl bir konuşma geçti acaba?

‘Biz indirim için gelen gurbetçilerden daha fazla para alalım, bunlar nasılsa anlamazlar’ mı dediler?

‘Bunları yıllarca Jet Fadıl’dan Yimpaş’a gelen giden tokatlamış, fark etmezler’ mi dediler?

‘Bodrum’da Marmaris’te bunlara bir ayranı 20 liraya satıyorlar, nasılsa seslerini çıkarmıyorlar’ mı dediler?

‘Zaten memleket diye yanıp tutuşuyorlar. Ensesine vur, lokmasını al’ mı dediler?

Hakikaten çok merak ediyorum. 

Acaba indirimli bilet almaya gelen gurbetçiye daha pahalı bilet satma fikrini uygulamaya geçiren yetkililerin arasında nasıl bir konuşma geçti?

Bir de yüzde 20 indirimle(!), bugüne kadar kaç kişi bilet aldı?

HABERE YORUM KAT
2 Yorum