Elektrikten tasarruf etmek isteyenler: Bu 4 cihazı mutlaka fişten çekin

Elektrikten tasarruf etmek isteyenler: Bu 4 cihazı mutlaka fişten çekin

Elektrik tasarrufu yapmak hem cüzdanınız hem de iklim için iyi bir fikirdir. İşte geceleri mutlaka elektriğini kesmeniz gereken dört cihaz...

Birçok insan için elektronik cihazları evde sürekli prize takılı bırakmak oldukça normal. Ancak, sadece iklim için değil, aynı zamanda kendi cüzdanınız için de iyi bir şey yapmak istiyorsanız bundan vazgeçmelisiniz.

Aşağıdaki dört cihazın elektrik bağlantısını keserseniz, çok fazla elektrik tasarrufu sağlarsınız:

- Tüketici elektroniği: Listenin başında tüketici elektroniği geliyor. Stereo sistemler, televizyonlar, bilgisayarlar ve oyun konsolları da bekleme modunda çok fazla enerji tüketebilir. Cihazların hiç güç tüketmediğinden emin olmak için gece boyunca tamamen kapatmak mantıklı olandır. Bunun yanında, akıllı telefon şrj aletleri, adaptörler ve ses sistem cihazları da kapalı olmalıdır.

- Mikrodalga: Örneğin buzdolabının aksine, mikrodalga sürekli bir güç kaynağına ihtiyaç duymaz. Enerji tasarrufu için gece boyunca güvenle fişini çekebilirsiniz.

- Yazıcı: Yazıcı da gizli bir güç tüketen olabilir. En iyisi cihaza yalnızca kullanımdayken güç sağlamaktır.

- Yönlendirici: Tüketici danışma merkezi ayrıca WLAN yönlendiricinin gece boyunca kapatılmasını önermektedir. Ancak, yönlendiricinin elektrik bağlantısını manuel olarak kesmeniz gerekmez; bunun yerine ayarlardan bir zamanlayıcı belirleyebilirsiniz.

Almanya'da enerji son dönemde pahalılaştı. Bu yöntemlerle elektrikten tasarruf etmek birazcık da olsa sizi rahatlatabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT