İnşaat sektöründe deprem: Emlak devinden iflas başvurusu

İnşaat sektöründe deprem: Emlak devinden iflas başvurusu

Almanya'nın önde gelen emlak gruplarından biri olan Deutsche Invest Immobilien AG, inşaat sektöründeki krizle başa çıkamayarak iflas başvurusunda bulundu.

Almanya'nın önde gelen emlak gruplarından biri olan Deutsche Invest Immobilien AG (D.i.i.), inşaat sektöründe büyük bir sarsıntıya neden olacak bir iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO'su Frank Wojtalewicz, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, Paskalya'dan önce iflas başvurusunda bulunduklarını doğruladı ve "Ne yazık ki, yatırımcıların ve alıcıların mevcut isteksizliğini gidermek için dayanma gücümüz tükendi" dedi.

MİLYAR DOLARLIK PORTFÖY

Deutsche Invest Immobilien AG, özellikle konut inşaat projelerinde faaliyet gösteriyor ve kendi bilgilerine göre 50 farklı yerde dört milyar Euro değerinde bir mülk portföyüne sahip. Şirketin merkezi Wiesbaden'de bulunuyor ve 280'den fazla çalışana ev sahipliği yapıyor.

Bu iflas, inşaat sektöründeki genel krizin bir parçası olarak görülüyor. Almanya'da yeni inşaat siparişlerinde %7,4'lük bir düşüş yaşanırken, konut inşaatlarında reel olarak %17,8'lik bir düşüş kaydedildiği belirtiliyor. Sektördeki genel daralma, yüksek faiz oranları, azalan talep ve artan maliyetler gibi faktörlerden kaynaklanıyor.

Alman hükümeti, inşaat sektörünü desteklemek için yeni önlemler üzerinde çalışıyor ancak uygulamaya geçirilmesi zaman alabilir. Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürme konusundaki isteksizliği, ekonomik toparlanmanın önünde bir engel olarak duruyor.

Deutsche Invest Immobilien AG'nin iflas başvurusu, sektördeki istikrarsızlığı ve endişeleri derinleştirirken, sektördeki diğer şirketlerin de benzer zorluklarla karşı karşıya olduğu düşünülüyor. Bu durum, inşaat sektöründe çalışanlar ve yatırımcılar için belirsizliklerle dolu bir döneme işaret ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum