Berlin Senatosu bilet indirimini onayladı: 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak

Berlin Senatosu bilet indirimini onayladı: 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak

Berlin Senatosu, şehir bölgesinde 29 Euroluk biletin önünü açtı. 1 Temmuz'dan itibaren Berlinliler 29 Euroluk bilet uygulamasıyla seyahat edebilecek.

Berlin Senatosu, şehir bölgesinde (AB ücret bölgesinde) 29 Euroluk bilet uygulamasını onayladı. Bu yeni teklif, daha pahalı olan 49 Euroluk bileti karşılayamayan veya indirimli şirket bileti olmayan kişilere yönelik bir çözüm olarak sunuluyor.

Ekonomi Senatörü Franziska Giffey, Berlin’in bu adımla Almanya ve Avrupa’da uygun fiyatlı ulaşımın öncüsü haline geleceğini belirtti. 29 Euroluk bilet, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak ve ön satışlar 23 Nisan’da başlayacak.

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ancak, bu projenin finansmanı konusunda hala belirsizlikler ve tartışmalar bulunuyor. CDU ve SPD koalisyonu, projenin maliyetleri ve bütçedeki açıklar nedeniyle eleştirilerle karşı karşıya. Özellikle, Yeşiller partisi Berlin’in bu yıl 1.75 milyar Euro tasarruf yapması gerektiğini vurguluyor.

BVG’nin web sitesine göre, bilet en az on iki aylık bir abonelik olarak sipariş edilecek ve otomatik olarak yenilenecek.

Altı yaşından küçük çocuklar ve köpekler bu abonelikle seyahat edebilecek, ancak bisikletler için geçerli olmayacak. Bilet, sadece şehir içinde (AB ücret bölgesi) geçerli olup, Berlin’in çevre bölgelerine seyahat etmek isteyenler için C ücret bölgesi bileti gerektirecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT