Almanya’nın ilk duyma engelli milletvekili

Almanya’nın ilk duyma engelli milletvekili

Almanya’nın ilk duyma engelli milletvekili olarak Federal Meclis’te görev almaya başlayan Heike Heubach, katıldığı SPD’nin ilk meclis grup toplantısında coşkuyla karşılandı.

Başbakan Olaf Scholz ve SPD milletvekilleri, işaret dilinde alkış işareti olan ellerini havaya kaldırarak Heike Heubach’ı karşıladı. SPD Federal Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich de Heike Heubach’ı sıkı ve sıcak bir şekilde kucaklandı. Heubach, Alman Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “İlk kez parlamento grup toplantısının ortasında oturduğumu ve gelecekte de parlamento üyesi olacağımı fark ettim” dedi. Heubach, konuların çeşitliliği ve herkesin diyaloğa açık olmasının kendisini çok şaşırttığını söyledi. Heubach’ın Federal Meclis’teki ilk gününde yanında sürekli bir işaret dili tercümanı bulundu. İster milletvekilleriyle sohbet ederken ister Federal Meclis’in teraslarından birinde fotoğraf çektirirken olsun, tercüman her zaman söylenenleri işaret diliyle aktardı ve karşılığında işaretleri konuşma diline çevirdi. Heubach, tercümanla ilk deneyimleri hakkında “Oldukça iyi çalışıyor, kısa bir süre sonra zaten iyi prova yapan bir ekip olduk. Tercümanların her şeyi tercüme etme görevi var ve ben buna güveniyorum” dedi.

İNŞAAT KOMİSYONU ÜYESİ OLACAK

Heubach, Federal Meclis salonunda, meslektaşlarının aksine SPD Meclis Grubu’nun saflarında kalıcı bir yere sahip olacak. Kendisine yakın bir işaret dili tercümanı diğer milletvekillerinin konuşmalarını tercüme edecek ve sorduğu soruları genel kurulda anlaşılır kılacak. Heubach’ın komisyondaki çalışmaları için de uygun bir çözüm bulunacak. Heubach, Federal Meclis’te İnşaat Komisyonu üyesi olacak. İki yetişkin kız annesi olan Heubach, Kasım 2019’da SPD üyesi oldu. Daha önce Bavyeralı bir enerji şirketinde çalışan Heubach, 2021 Federal Meclis seçimlerinde Augsburg-Land seçim bölgesinde aday olmuş ve parlamentoya girmeyi kıl payı kaçırmıştı. Heubach şimdi, geçen hafta Federal Polis Komiseri seçilen SPD’li Uli Grotsch’un yerini alıyor.

HABERE YORUM KAT