Almanya’daki Erdoğancıların kurduğu DAVA Partisi’nden çağrı: Kanada’yı örnek alın

Almanya’daki Erdoğancıların kurduğu DAVA Partisi’nden çağrı: Kanada’yı örnek alın

Almanya’nın İsrail’e yönelik silah ve mühimmat desteği sürüyor. DAVA Partisi kurucularından Fatih Zingal, Alman hükümetine çağrı yaparak Kanada’nın İsrail'e silah satışını durdurduğunu ve örnek almaları gerektiğini söyledi.

Almanya ve İngiltere, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) Gazze'de soykırımla yargılanan İsrail'e, insan hakları gruplarının artan baskısına rağmen Avrupa'dan silah desteğini sürdüren iki ülke olarak dikkati çekiyor.

Berlin, Hamas'ın saldırısından bu yana İsrail'in Almanya'dan silah taleplerini öncelikli olarak ele alıyor. Bu da İsrail'e savunma sanayi ürünleri satışını 2023'te, bir sene öncesine göre on kat arttırmış oldu.

DAVA Partisi kurucularından Fatih Zingal, Alman hükümetine çağrı yaparak Kanada’nın İsrail'e silah satışını durdurduğunu ve örnek almaları gerektiğini söyledi.

Fatih Zingal, sosyal medyada “Kanada İsrail'e silah satışını durdurdu. Bunun nedeni devam eden Gazze savaşıdır: Hükümet çevrelerine göre oradaki durum artık Kanada'nın silah ihraç etmesine izin vermiyor. Kanada örneğini takip ederek Almanya'nın da silah tedarikini durdurması gerekiyor” mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum