Almanya'da yüzlerce eczane kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Almanya'da yüzlerce eczane kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Alman Eczacı Birlikleri Federal Birliği'nin verilerine göre, 2024 yılında 500'den fazla eczane kapanabilir. Birliğin başkanı Hans Peter Hubmann bu durmu "endişe verici bir işaret" olarak görüyor.

Almanya’da eczane sayısının düşüşü, sağlık sektöründe endişe verici bir işaret olarak değerlendiriliyor. Alman Eczacı Birlikleri Federal Birliği’nin verilerine göre, Mart ayı sonu itibarıyla ülkede 17 bin 429 eczane bulunuyor. Bu geçen yılın sonuna göre 142 eczane azalma anlamına geliyor ve bu yılın ilk çeyreğindeki düşüş, 2023’ün ilk çeyreğinden daha fazla.

Eczane sayısındaki azalma, hem ana eczaneleri hem de üç adede kadar işletilebilen şubeleri kapsıyor. Mali zorluklarla karşı karşıya kalan birçok eczane, sektörde uzun süredir beklenen ücret artışlarının gerçekleşmesi çağrısında bulunuyordu.

YÜZLERCESİ KAPANABİLİR

Alman Eczacılar Birliği Başkanı Hans-Peter Hubmann, mevcut durumu “endişe verici bir işaret” olarak nitelendiriyor ve eğer ilk çeyrekteki eğilim devam ederse, 2024 yılında 500’den fazla eczanenin kapanabileceğini belirtiyor. Bu durum, kırsal bölgelerde ve büyük şehirlerin yerleşim bölgelerinde ilaç tedarikinde zorluklara yol açabilir.

Eczanelerdeki iş sayısının 2022’ye kıyasla 2 bin azalarak 15 bin’e düştüğü belirtiliyor. Bu durum, eczane sektörünün karşı karşıya olduğu zorlukları ve gelecekteki potansiyel riskleri gözler önüne seriyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT