Almanya'da darbe planları ortaya çıkmıştı: Silah depoları bulundu

Almanya'da darbe planları ortaya çıkmıştı: Silah depoları bulundu

Berlin'de bir Reichsbürger'in ateşli silahlar stokladığından şüpheleniyordu. Şahsın evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Berlin polisi, ateşli silahlar bulundurduğu şüphesiyle bir "Reichsbürger"e yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Bu sabah Berlin ve Brandenburg’daki birçok evde yapılan aramalarda ateşli silahlar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi, 51 yaşındaki bir şüpheli geçici olarak gözaltına alındı.

ONLARCA YER ARANDI

Yaklaşık 60 polis memuru, Prenzlauer Berg’de bir daire, Spandau’da bir iş yeri, Brandenburg’da bir daire ve üç araçta arama gerçekleştirdi. Aramalar, Savaş Silahları Kontrol Yasasına karşı olası bir suçlamayla ilgili olarak yürütülen bir soruşturma kapsamında yapıldı.

Şüphelinin üyesi olduğu bir atıcılık derneğinin iş yeri de dahil olmak üzere aranan mülklerde, polis kesici ve delici silahlar ile silah parçalarına el koydu. Dernek, kolluk kuvvetleriyle işbirliği içinde olduğu bildirildi.

GEÇİCİ OLARAK TUTUKLANDI

51 yaşındaki şüphelinin, Reichsbürger ve Selbstverwalter camiasına mensup olduğu ve bir nişancı olduğu iddia ediliyor. Şüphelinin, tam otomatik bir ateşli silaha ait mühimmat ve silah parçalarını yasadışı olarak depoladığı öne sürülüyor. Yetkililer, şahsın silah ruhsatını ve yasal silahlarını kalıcı olarak iptal etmek için işlem başlattı.

REİCHSBÜRGER HAREKETİ NEDİR?

Reichsbürger hareketi, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin varlığını inkar eden ve demokratik düzeni reddeden bir grup olarak biliniyor. Kendi kendini yöneten vatandaşlar, Alman devletine ait olmadıklarını veya Almanya Federal Cumhuriyeti’nden ayrılma niyetlerini beyan ediyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT