Almanya vize sistemini neden bir anda değiştirdi... İşte "dolandırıcılık" yöntemi

Almanya vize sistemini neden bir anda değiştirdi... İşte "dolandırıcılık" yöntemi

5 Mart'ta Almanya'nın Türkiye'deki diplomatik temsilcilikleri, vize için randevu alma sistemini bir anda değiştirdi. Artı49 Genel Yayın Yönetmeni Hakan Erol ise, Artı49 Youtube kanalında bu durumun arka planını anlattı ve "dolandırıcılığa" dikkat çekti.

Almanya'ya vize yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor. Almanya'ya gelmek isteyen insanlar, aylarca konsolosluklardan gelecek haberleri bekliyor.

5 Mart'ta Almanya'nın Türkiye'deki diplomatik temsilcilikleri, vize için randevu alma sistemini ilginç bir şekilde bir anda değiştirdi. Artık kayıt oluşturulduktan sonra randevular kronolojik sıra ile veriliyor.

Artı49 Genel Yayın Yönetmeni Hakan Erol ise, Artı49 Youtube kanalında bu durumun arka planını anlattı.

Hakan Erol, bu işte yapılan dolandırıcılığı aktarırken, randevu alanların, daha sonra randevu arayanlara sıralarını sattığını, dolandırıcılarla randevu almak isteyenlerin yan yana oturarak, aynı anda birisinin randevusunu iptal ettiğini, diğerinin ise hemen o boşluktaki randevuyu aldığını söyledi.

Bu durumun fark edilmesi üzerine Almanya'nın harekete geçtiğini ve önlem aldığını ifade eden Erol, "Maalesef talep çok olunca, dolandırıcılar da bu fırsatı kullandı" dedi.

İşte o video:

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum