Türkiye'den Almanya'ya üst düzey açıklama: Biz hazırız!

Türkiye'den Almanya'ya üst düzey açıklama: Biz hazırız!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Türkiye olarak geniş bir yelpazedeki milli imkanlarımızla bu girişime katkıda bulunmaya hazırız. Bu önemli girişimdeki koordinatör rolü için Almanya’ya teşekkürlerimi sunmak isterim" diye belirtti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısına katılarak, çok sayıda ikili görüşme yaptı ve İttifakın gündemindeki konularda görüş alışverişinde bulundu.

"Birleşik Hava ve Füze Harekat Ağı Savunma Sistemleri" ile "Avrupa-Atlantik Genel Mühimmat Çözümü" imza törenlerine katılan Güler, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius’un ev sahipliğinde düzenlenen "Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi" (The European Sky Shield Initiative-ESSI) Niyet Mektubuna Türkiye ve Yunanistan’ın Katılımına Dair Düzenleme Belgesini imzaladı.

"BU GİRİŞİME KATKIDA BULUNMAYA HAZIRIZ"

Törende konuşan Güler, şu ifadeleri kullandı:

"Almanya’nın liderliğindeki bu girişim, müttefiklerin birlikte çalışabilirlik ve entegrasyonunu sağlarken, NATO’nun gerekliliklerinin yerine getirilmesi yolunda da önemli bir adımdır. Türkiye olarak geniş bir yelpazedeki milli imkanlarımızla bu girişime katkıda bulunmaya hazırız. Bu önemli girişimdeki koordinatör rolü için Almanya’ya teşekkürlerimi sunmak isterim. Kolektif savunma anlayışına hizmet eden bu girişimde sizlerle çalışmaktan memnuniyet duyacağız."

HABERE YORUM KAT