“Sümeyra Senfonide” konseri Frankfurt’ta!

“Sümeyra Senfonide” konseri Frankfurt’ta!

“Sümeyra Senfonide” konseri Frankfurt’ta seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor

Bir Güneş Tiyatro projesi olan “Sümeyra Senfonide” konseri Frankfurt’ta hr stüdyolarında seyirci ile buluşacak.

Bu çok farklı ve çok önemli programın fikri, yapımcılığını Güneş Tiyatrosu’nun 2021 yılında gerçekleştirdiği, Kerem Memişoğlu’nun düzenlemesi ile katkı sunduğu “Serçelerin Süvarisi” adlı tiyatro eseri ile birlikte doğdu

Sümeyra Çakır’ın türkülerini ve geleneksel müziği Batı’ya taşıyan proje, GoWest Festivali Demokracity – İzmir Sanat Günleri kapsamında seyirci ile buluşuyor. .

Sümeyra Çakır'ı anmak amacıyla 7 Ekim 2023'te düzenlenecek konser, festivalin vazgeçilmez bir parçasını oluşturuyor. Frankfurt Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ina Hartwig, hr stüdyosundaki bu konserde Sümeyra Çakır'ı "Frankfurt Onursal Hemşerisi" olarak ilan edecek. Programda ayrıca belediye meclis başkanı Hilime Arslaner de bir konuşma yapacak.

GoWest Festivali, Frankfurt Belediye Başkanı Mike Josef ve İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in himayesinde gerçekleştiriliyor. Bu etkinlik, İnterkültürel Sanat, İletişim ve Eğitim Derneği Ora da! e.V. tarafından düzenleniyor. Aynı zamanda Dünya Kenti İzmir Derneği DIDER, Uluslararası Tiyatro Frankfurt, Frankfurt Türk Filmleri Festivali, hr2 kanalı, MOMEM ve KUBI gGmbH gibi kurumların işbirliği ve Kulturfonds Rhein Main, Stiftung Polytechnische Gesellschaft, HMWK, İzmir Şehir İdaresi ve Kültür Merkezi'nin mali desteği ile gerçekleşiyor.

Ayrıca, konserin besteleri Sümeyra Çakır'a aittir ve düzenlemeleri Kerem Memişoğlu tarafından yapıldı. Konserde, solistler Özlem Soydan (soprano/koloratura soprano), Tülay Yongacı (mezzosoprano), Alexandra Gravas (alto) sahne alacaklar. Bu performans, Frankfurt Senfoni Orkestrası eşliğinde ve orkestra şefi Peter Zelienka'nın yönetiminde gerçekleştirilecek.

Programın kuratörlüğünü ise Güneş Tiyatrosu'nun kurucularından ve yöneticilerinden olan oyuncu Müjdat Albak üstleniyor.

Etkinliğe katılmak isteyen sanat severler biletlere hr ticket center'dan ulaşabilir.

HABERE YORUM KAT