Scholz tepkilere gözünü kapattı: "İhtiyaç duyulan sistemi biz vereceğiz"

Scholz tepkilere gözünü kapattı: "İhtiyaç duyulan sistemi biz vereceğiz"

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya 6 adet Patriot bataryası tedarik edebileceğini söyledi. Scholz önceki gün Ukrayna'ya bir batarya daha vereceklerini açıkladı.

Almanya'da enflasyonun etkileri hissedilmeye devam ederken, Almanlar da özellikle "Bürgergeld", yani vatandaşlık parasından ve Ukrayna'ya yapılan destekten tasarruf edilmesini istiyor. Yapılan bir ankete göre, halkın %54'ü Ukrayna'ya yapılan yardımlardan tasarrufa gidilmesini istiyor.

YENİ YARDIM PAKETİ...

Ancak buna rağmen Almanya'nın Ukrayna'ya desteği devam ediyor.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya 6 adet Patriot bataryası tedarik edebileceğini söyledi. Scholz önceki gün Ukrayna'ya bir batarya daha vereceklerini açıkladı. Şansölye hava savuna sistemlerinin Ukrayna'ya ne zaman tedarik edileceği konusunda ise bilgi vermedi.

Avrupa Birliği'nin düzenlediği zirvede konuşan Scholz, "Bize 7 sisteme ihtiyaç duydukları söylendi. Bir tanesini biz vereceğiz, diğerlerinin de bulunacağını umuyorum" şeklinde konuştu.

ALMANLAR RAHATSIZ

Almanya geçen gün Ukrayna'ya askeri yardım göndermişti. Ve Almanya her defasında Ukrayna'ya askeri yardım içeren bir paket sözü vermeyi de sürdürüyor. Başbakan Olaf Scholz da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini söylemişti. Ancak Almanların bu durumdan pek de hoşnut olmadığı artık biliniyor.

Ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde olan Ukraynalının ek yükü düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT