Saksonya'da ulaşım beş günlüğüne duracak

Saksonya'da ulaşım beş günlüğüne duracak

Verdi sendikası, Saksonya'da uyarı grevinde çağrısında bulundu. Grev, Çarşamba gününden Pazar gününe kadar sürecek. Sendika yüzde 22'lik bir artış talep ediyor.

Çarşamba gününden itibaren Saksonya'da yerel ulaşım hizmetleri bir kez daha greve gidecek. Verdi sendikası sekreteri Sven Vogel'in yaptığı açıklamaya göre uyarı grevi Pazar günü sabah 6'ya kadar sürecek.

İşverenler çalışanlara enflasyon telafisi ve yüzde 13.7'lik bir ücret artışı teklif etmişti. Verdi ise yüzde 22'lik bir ücret artışı ve en azından aylık 750 Euroluk bir artış talep ediyor.

Grev Vogtlandkreis, Zwickau, Erzgebirgskreis, Mittelsachsen, Meißen, Sächsische Schweiz-Osterzgebirge, Bautzen ve Görlitz bölgelerindeki yerel taşımacılık işverenleri birliğine (AVN) bağlı yerel taşımacılık şirketlerinin yanı sıra Chemnitz ve Dresden'deki daha küçük yerel taşımacılık şirketlerini de etkiliyor.

SON GREV MART AYINDAYDI

Son yerel ulaşım grevi Mart ayında Saksonya'nın büyük şehirlerinin yanı sıra Plauen ve Zwickau'da gerçekleşmişti. O zamanki grev üç gün sürmüştü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT