Kadının adı yok

Kadının adı yok

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı bir grup erkek bürokratla Erzurum'da tiyatro salonu açtı.

Erzurum’da Palandöken’de bir tiyatro binası açılışı. Fotoğrafta tanıdık bir sima: Tamer Karadağlı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak, Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun yeni binasının açılışını yapıyor. Yanındaysa Erzurumu Vali Vekili Lokman Düzgün, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Fuat Küçük, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız var.

Açılıştan sonra Erzurum Devlet Tiyatrosu, İlknur Bektaş’ın yazdığı, Sezai Yılmaz’ın yönettiği tek perdelik ‘Ana-Dolu: Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları’ adlı oyunu sahneleniyor. Bürokrat erkekler, biraz önce açılışını yaptıkları tiyatro mekanında koltuklara geçip, bu ülkenin bağımsızlığa kavuşmasında ciddi katkı sunan namlı kadınların hikayesini izliyor. Oyun bitince de büyük bir coşkuyla alkışlıyorlar.

Sonra Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak şu cümleleri kuruyor: “Devlet Tiyatroları olarak sanat alanında değişen, gelişmekte olan evrensel hedefi görebilen ve bu hedefi Türk tiyatrosunun yerli ve milli birikimiyle harmanlayarak yenilikçi, çoğulcu, modern, cesur, hızlı üretebilen, barışçıl anlayışla sizlere yeniden ‘merhaba’ diyoruz.”

tiyatro-kadin-1024x683.jpeg

HABERE YORUM KAT