Havalimanı otopark ücretlerine zam

Havalimanı otopark ücretlerine zam

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Havalimanı'ndaki otopark ücretlerine yapılan zamlar dudak uçuklattı.

Havalimanlarının 2024 yılında uygulanacak olan yeni otopark ücret tarifeleri belirlendi. Yeni tarifeler Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından ihale edilen Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Projeleri kapsamında Havalimanı-Terminal İşletmecileri tarafından işletilen tüm havalimanlarındaki otoparklarda uygulanacak.

İstanbul Havalimanı'nda otomobiller için kapalı otoparkın bir saatlik fiyatı 90 TL olurken Antalya Havalimanı'nda 50 TL, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda 60 TL, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ise 65 TL oldu. Gazipaşa Alanya ve Zonguldak Çaycuma Havalimanı'nda ise 1 saatlik otopark ücreti 25 TL oldu.

BİR AYLIK OTOPARK ABONMAN ÜCRETİ 3455 TL OLDU!

İstanbul Havalimanı'nda otomobillerin bir saat için kapalı otopark ücreti 66 liradan 90 liraya açık otopark ücreti ise 52 liradan 70 liraya çıktı.

Otomobiller için İstanbul Havalimanı'nda kapalı otoparkın 1392 TL olan bir aylık abonman fiyatı ise 3455 TL'ye yükseldi.

2024 yılı Ocak ayı itibariyle Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki otopark ücretleri bir saat için 65 TL iken, aylık abonmanlık ücreti 2880 TL olarak belirlendi.

İstanbul Havalimanı'ndaki otopark ücretlerindeki yüzde 148,20'lik artış özellikle aylık abonmanlık yapan uçuş ekipleri ve havalimanı personeli tarafından tepkilere neden oldu.

KAYNAK: AirportHaber.com

HABERE YORUM KAT