Erdoğan’ın yeni AK Parti planı

Erdoğan’ın yeni AK Parti planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin son yerel seçimde ikinci parti konumuna düşmesi sonrası yaptığı balkon konuşmasında yenilgiyi kabul edip “milletimizin verdiği mesajı iyi anlayacağız” demişti. Bir plan iddiası gündeme geldi.

Seçim sonrası ilk kez toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirmişti. Oy oranlarının gerilediğine dikkat çeken Erdoğan, bunun temel sebebinin AK Parti’ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğuna işaret etmişti. Milletin verdiği mesajın gayet net olduğunu ifade eden Erdoğan'ın, güneşi gören buz gibi erimemek, eleştirdikleri partilere benzememek ve daha ağır bedeller ödememek için AK Parti'nin hatalarını görüp kendini toparlamak, milletle gönül köprülerini yeniden güçlendirmek zorunda olduğunu belirtmişti.

Erdoğan’ın AK Parti planıyla ilgili iddialar gündeme gelmeye başladı.

Gazeteci Kürşad Oğuz, Halk TV'de kulislerde dolaşan iddiaları aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne yapacağını kimsenin bilmediğini söyleyen Oğuz, Erdoğan'ın ailesi dışında kimseyle konuşmadığının

Kürşad Oğuz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle Kabine'de büyük bir değişiklik yapacağı konuşuyor. MKYK ve MYK için de değişiklikler konuşuluyor. AKP'nin Nisan'daki kongresinin Kasım'da olacağı söyleniyor.

Benim konuştuğum isimler çok enteresan bir şey daha söylediler. Ben bunun gerçekleşeceğini zannetmiyorum. Konuştuğum kişiler 'Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Genel Başkanlığını bırakabilir' dediler.”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum