Kuzey Ren Vestfalya'da cinayet davası 33 yıl sonra çözüldü

Kuzey Ren Vestfalya'da cinayet davası 33 yıl sonra çözüldü

Dortmund'da işlenen bir cinayetten 33 yıl sonra, yeni DNA analizleri uzun süredir çözülemeyen bir davada yeni bir tutuklamaya yol açtı.

Dortmund’da 33 yıl önce işlenen ve uzun süredir çözülemeyen bir cinayet davasında, yeni DNA analizleri sayesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Dekoratör Heike Kötting’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmalar, cinayetten 33 yıldan fazla bir süre sonra, 62 yaşındaki bir kadının Mönchengladbach’taki evinde tutuklanmasıyla yeni bir boyut kazandı.

Cumhuriyet Savcısı Gülkız Yazır, olay yerindeki DNA izlerini analiz etmek için kullanılan yeni yöntemlerin, veri tabanında bir eşleşmeye yol açtığını ve bu eşleşmenin ek soruşturmalarla şüpheli kadın hakkındaki şüpheleri güçlendirdiğini belirtti.

ESKİ DAVALAR YENİDEN AÇILIYOR

25 Şubat 1991’de Dortmund-Scharnhorst’taki evinde hırsızlar tarafından öldürülen Kötting’in davası, Kuzey Ren-Vestfalya’da polis yetkililerinin çözülmemiş cinayet ve kayıp vakalarını yeniden açma eğiliminin bir parçası olarak görülüyor.

“Faili meçhul” olarak adlandırılan bu davalar, modern genetik analiz yöntemleri ve kamuoyuna yapılan bilgi çağrıları kullanılarak yeniden soruşturuluyor. Emekli polis memurları da bu soruşturmalara katkıda bulunuyor.

Şu ana kadar tutuklananlardan hiçbiri haklarındaki suçlamalarla ilgili bir açıklama yapmadı ve savcılık cinayetin nedeni ya da tam olarak nasıl işlendiğine dair herhangi bir ayrıntı vermedi.

Ancak, yeni gelişmeler, 33 yıl önce yaşanan bu trajik olayın nihayet çözüme kavuşabileceği umudunu artırıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT