Araştırmacılar Pompei’de 2000 yıllık fırın keşfetti

Araştırmacılar Pompei’de 2000 yıllık fırın keşfetti

Arkeologlar Pompei antik kentinde 2000 yıllık hapishane fırını keşfetti.

İtalya’da arkeologlar Pompei Antik kentinde 2000 yıl önceki yaşama dair yeni kalıntılar buldular. Antik kentte şimdi kölelerin tahıl öğütmeye zorlandığı bir hapishane fırınının kalıntıları keşfedildi.

Kalıntılara göre köleler, pencereleri parmaklıklı, küçük ve çok dar bir odada ekmek için tahıl öğütmeye zorlanıyordu.

Bir başka odada ise geçtiğimiz aylarda üç ceset ortaya çıkarıldı. Pompeii arkeoloji parkının Alman müdürü Gabriel Zuchtriegel, "antik köleliğin" özellikle şok edici bir yönünden bahsetti. Kazılar sırasında araştırmacılar, değirmen taşını çalışır durumda tutmak için eşekleri daireler çizerek yönlendirmek üzere kullanılan işaretler de buldular.

Mevcut bilgilere göre bu amaçla hayvanların gözleri bağlanıyordu. Ancak, MS 79 yılında Vezüv yanardağı patladığında tesisin faaliyetleri bitti. O dönemde kül, çamur ve lav, birkaç patlamanın ardından antik kenti metrelerce altına gömdü. Pompeii ancak 18. yüzyılda yeniden keşfedildi.

Bugün, ölüm ve yıkımın korunmuş kalıntıları o zamanki yaşama dair bir fikir veriyor. Bunlar arasında 30'dan fazla fırının kalıntıları da bulunmaktadır. Napoli Körfezi'nde kıyıya yakın olan bölge İtalya'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT