Almanya’nın Ukrayna salvoları

Almanya’nın Ukrayna salvoları

Almanya’da hem hükümet hem de muhalefet Ukrayna konusunda hamle yapıyor. Rusya ile ses kaydı krizinin zirve yaptığı bir dönemde Almanya, Ukrayna’ya her geçen gün daha çok destek mesajı veriyor. İşte hem hükümet hem de muhalefetin Ukrayna hamleleri…

Almanya’da üst üste Ukrayna hamleleri…

Son gelişme ile başlayalım.

Almanya Federal Meclisi’nden Ukrayna'ya Taurus füzelerinin yollanmasına onay çıkmadı.

Almanya'da muhalefetteki Hristiyan Birlik Partilerinin (CDU/CSU) Ukrayna'ya uzun menzilli Taurus füzeleri gönderilmesini içeren önergesi mecliste reddedildi.

Alman muhalefeti Ukrayna’ya destek isterken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un telefonla görüştüğü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Ukrayna'daki durumu ele aldı.

Almanya Başbakanı Scholz da Rusya'nın devam eden saldırıları karşısında Ukrayna ile "sarsılmaz dayanışma" içinde olduğunu yineledi.

Ukrayna için her konuda desteğini ortaya koyan Almanya üstelik Rusya ile krizde…

Krizde çünkü Alman askeri yetkililere ait olduğu iddia edilen ses kaydı yayınlanmıştı.

Görüşmede, Alman subayların Ukrayna'ya silah yardımı ve Kiev'in bir köprüyü vurma ihtimalinin konuşulduğu iddia edilmişti.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rus basınında cuma günü yayınlanan Alman yetkililerin Ukrayna’ya silah gönderilmesine ilişkin yaptığı görüşmenin kayıtları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kayıt bizi istikrarsızlaştırmak ve tedirgin etmek için kullanılıyor. Umuyorum ki Putin başarılı olamayacak” demişti.

HABERE YORUM KAT