“Almanya’daki Türklerin protestosu” denilen video bakın ne çıktı

“Almanya’daki Türklerin protestosu” denilen video bakın ne çıktı

Almanya ve Belçika’daki saldırıların ardından Türklerin sokağa çıktığı iddia edildi ve bir video yayınlandı. Peki, bu video gerçekten de Almanya’da mı çekilmişti? İşte gerçekler…

24 Mart 2024'te Belçika'da Nevruz kutlaması için bir araya gelen Kürt gruplar ile Türk gruplar arasında çatışma yaşanmıştı. Sosyal medyada yayılan videoda, yakın zamanda yaşanan olaylara bir tepki olarak Almanya’da yaşayan Türklerin sokağa çıktığı iddia edildi. Kaynak belirtilmeden sosyal medyada paylaşılan videoda kalabalık bir grubun ellerinde bayraklarla yürüdüğü görülüyor.

24 Mart akşamı yaşanan çatışmalarda bir genç başından ağır şekilde yaralandı. Olayların ardından Kürt gruplar Avrupa Parlamentosu önünde gösteriler düzenledi. Belçika Başbakanı gruplara sükunet çağrısında bulundu, “İnsanların özgür fikirlere ve özgür düşünceye sahip olmalarına saygılıyız ancak terör örgütleri lehine ifadelere müsamaha göstermeyiz. PKK Avrupa listesinde yer alan bir terör örgütüdür. Kürt davasına sempati duymak başka bir şeydir” ifadelerini kullandı.

video-karsilastirmasi-buyuk-bayrak.webp

video-karsilastirmasi-bina.webp

iddia-konusu-video.webp

VİDEO ESKİ TARİHLİ

Teyit.org videonun farklı versiyonlarını buldu ve inceledi. Çeşitli haber kaynakları, videoların geçtiğimiz Aralık 2023'te 15 askerin hayatını kaybetmesine tepki olarak sokağa dökülen insanları gösterdiğini işaret ediyor.

Teyit.org “Videonun sadece başka açılardan çekilen hali olduğunu ve videoların Sivas’ta çekildiğini söyleyebiliriz” tespitini yaptı.

Yani, “Almanya’daki Türklerin protestosu” denilen video Sivas’taki öğrenci yürüyüşüymüş.

HABERE YORUM KAT